By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Als een dumpling in het water: 6 tips van Davai, We Make You Happy en Brand Bites over food & event marketing

Tuesday, August 27, 2024

In aflevering 7 van de Alles Komt Snor Show, kwamen enkele bijzondere gasten samen om hun wijsheid te delen over food, events en branding. Ruslan Podgaetskiy (Davai), Thomas Lewis (We Make You Happy) en Sam D’Huyvetter (Brand Bites) schotelden niet alleen dumplings voor, maar ook waardevolle marketing en event tips.

Hier zijn de sappigste lessen die we uit hun aflevering plukten.

1. Education is key: leer je publiek iets nieuws

De gemiddelde Vlaming heeft geen flauw idee wat een dumpling is. Een challenge dus voor Davai, maar een dumpling uitleggen als een soort ravioli of dim sum hielp de mensen een vertrouwd referentiekader te geven​.Als je een innovatief product hebt, wees dan bereid om wat tijd te steken in het onderwijzen van je publiek. Gebruik herkenbare referenties en zorg ervoor dat je boodschap eenvoudig en visueel aantrekkelijk is.

2. Zorg voor een sterke visuele identiteit

Visuele content is cruciaal. Of het nu gaat om food of een ander product, mensen kopen eerst met hun ogen. Ruslan legt uit dat hij experimenteerde met kleuren en fotografie om zijn dumplings aantrekkelijk te maken. Het gebruik van goede foto's en opvallende presentaties zorgt ervoor dat je product beter wordt begrepen​, zeker als je iets verkoopt dat nog onbekend is bij je publiek.

3. Verhaalvertelling rond je merk

Je product moet niet alleen lekker zijn, het moet ook een verhaal hebben. Het creëren van een “experience” rondom het eten of de service geeft klanten het gevoel dat ze onderdeel zijn van iets bijzonders​. Vertel een verhaal dat je product tot leven brengt. Creëer een beleving die aansluit bij de waarden van je doelgroep. Door storytelling blijft je merk hangen en creëer je loyaliteit.

4. De kracht van events en festivals

Het aanwezig zijn op festivals zoals Tomorrowland en Gentse Feesten brengt je merk sterk naar voren. Door fysiek aanwezig te zijn op evenementen, kan je je product aan een breed publiek presenteren en direct feedback ontvangen​.

Wees aanwezig op evenementen die aansluiten bij je doelgroep. Festivals en evenementen bieden een unieke kans om je merk op een spontane manier te introduceren en je naamsbekendheid te vergroten.

5. Samenwerken versterkt je merk

Door samen te werken met andere merken of evenementenorganisatoren kun je je product op een nieuwe manier in de markt zetten. Zoek partnerschappen die je product naar een hoger niveau tillen en biedt zo je product ook aan via andere kanalen en cateraars. Samenwerkingen kunnen nieuwe klanten binnenhalen die je anders niet had bereikt.

6. Blijf creatief, maar hou je voeten op de grond

Creativiteit en financieel succes in balans houden kan een struggle zijn. Te veel investeren in creatieve projecten zonder voldoende rendement kan het succes van je merk remmen​. Houd daarom een gezonde balans tussen creativiteit en winstgevendheid. Zorg dat je budget in lijn ligt met je ambities, en weet wanneer je moet stoppen met investeren in een project dat geen rendement oplevert.

7. Conclusie

De belangrijkste lessen van deze aflevering van de Alles Komt Snor Show zijn duidelijk: wees creatief, vertel een sterk verhaal en blijf je publiek verrassen. Maar vergeet niet om je voeten op de grond te houden – want zonder een stevig financieel plan kan zelfs de mooiste droom knappen als een dumpling in kokend water.

Meer insights over food & event marketing?

Luister de volledige podcast met Ruslan Podgaetskiy (Davai), Thomas Lewis (We Make You Happy)en Sam D’Huyvetter (Brand Bites) via de website, Spotify, Youtube of Vimeo

Vragen?

Schiet erop los! Contacteer ons, Ruslan Podgaetskiy, Thomas Lewis of Sam D’Huyvetter.