By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Content Marketing in 2024: "Hoe blijf je als merk relevant in een verzadigde online wereld?"

Monday, October 7, 2024

In aflevering 10 van de “Alles Komt Snor Show” bespreken we met Hannes Coudenys van Hurae, Balder Martens van De Barbaren en Joke De Nul van Punchline de veranderingen in het digitale marketinglandschap. Of je nu als merk of als content creator actief bent, de shifts in technologie en consumentengedrag dwingen ons allemaal om scherp te blijven. Maar geen paniek, we halen de beste tips voor je uit deze inspirerende babbel.

Tip 1: De evolutie van social media: van massamedia naar niche

Social media is de laatste jaren geëvolueerd van massacommunicatie naar meer niche platforms. Volgens Hannes Coudenys, die met zijn agency focust op innovatieve content, ligt de toekomst bij platforms zoals “Discord” en "BeReal", waar gemeenschappen en exclusiviteit centraal staan. Merken moeten niet overal willen zijn. Het gaat erom waar jouw doelgroep zich bevindt. We hoeven geen "beelden-diarree" meer te creëren, selecteer de platformen die echt bij jouw merk passen.

Joke De Nul, social media-expert bij Punchline, legt uit dat veel merken nog steeds last hebben van "Fear Of Missing Out" (FOMO). Ze willen overal aanwezig zijn maar vergeten dat niet elk platform geschikt is voor elk merk. Het gevolg? Fragmentatie van je merkidentiteit en verwarring bij je doelgroep.

Pro tip: Focus op die plekken waar jouw community zich thuis voelt. Misschien is TikTok helemaal niet voor jou, maar past een besloten groep op Discord perfect bij je strategie.

Tip 2: AI, een zegen of een vloek?

De opkomst van AI zorgt voor gemengde gevoelens in de marketingwereld. Joke merkt op dat AI vaak leidt tot generieke content en dat consumenten juist op zoek zijn naar originaliteit. Het gebruik van AI kan handig zijn voor het automatiseren van processen, maar zorg ervoor dat je creativiteit niet verloren gaat in de generieke massa.

Pro tip: Gebruik AI als ondersteuning, maar blijf uniek in je boodschap. Laat AI je helpen bij repetitieve taken, maar zorg dat je de menselijke touch behoudt in je creatieve processen.

Tip 3: Employer branding op TikTok? Waarom niet!

Employer branding is een hot topic, zeker in de huidige arbeidsmarkt. Volgens Balder Martens kunnen platforms zoals TikTok verrassend effectief zijn voor het aantrekken van jong talent in lastige sectoren. Het visuele, laagdrempelige karakter van TikTok maakt het een ideaal platform voor bedrijven die op zoek zijn naar truckchauffeurs of boekhouders.

Pro tip:  Speel in op jong talent via de juiste kanalen. Vergeet de traditionele jobboards en maak gebruik van platforms waar je doelgroep actief is, zoals TikTok of zelfs Twitch.

Tip 4: Kwaliteit boven kwantiteit

Het gevoel dat "meer altijd beter is" is passé. Hannes stelt dat creativiteit en relevantie cruciaal zijn. Meer content betekent niet automatisch meer impact. Het draait allemaal om het vertellen van een verhaal dat past bij je merk en je doelgroep echt raakt.

Pro tip: Less is more: Post minder, maar beter. Focus op kwaliteit en zorg dat je content echt aansluit bij de behoeften van je publiek.

Tip 5: Durf "nee" te zeggen 

Niet elk project is een goede match, en dat is oké. Balder benadrukt hoe belangrijk het is om als bureau soms ‘nee’ te zeggen tegen klanten. Een goede samenwerking start met wederzijds begrip en gedeelde waarden.

Pro tip: Wees selectief in je samenwerkingen. Werk alleen met klanten die bij jouw visie passen. Dit zorgt voor een betere samenwerking en eindresultaat.

Conclusie:

De evolutie van sociale media en de toenemende diversiteit aan platforms biedt heel veel kansen aan. Maar kies bewust je kanalen, blijf creatief en wees trouw aan je merkidentiteit, maar vooral: blijf experimenteren!

Meer insights over content marketing en branding?

Luister naar de volledige podcast met Hannes Coudenys (Hurae), Balder Martens (De Barbaren) en Joke De Nul (Punchline) via de website, Spotify, Youtube of Vimeo.

Vragen?

Schiet erop los! Contacteer ons, Hannes Coudenys, Balder Martens of Joke De Nul