By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Mobiliteit en duurzaamheid: hoe Specter Bikes en Maison Saroléa sturen naar een groenere toekomst

Thursday, July 25, 2024

Hoe sleur je mensen uit hun wagen op een duurzamer alternatief? Bjorn Robbens van Maison Saroléa en C-battery en Maarten Baert van Specter Bikes bieden baanbrekende antwoorden die sturen naar een groenere toekomst. Hun visionaire tips om van duurzame mobiliteit werkelijkheid te maken vind je nu in aflevering 5 van de Alles Komt Snor Show en hier samengevat in een blog. 

Van auto naar speed pedelec: de missie van Specter Bikes

Specter Bikes heeft een klaarheldere missie: de fiets als volwaardige vervanger van de auto neerzetten. Hoe? Door high-end speed pedelecs te maken die qua gebruikservaring kunnen wedijveren met auto's. Het design en de materialen zijn hierbij van groot belang om automobilisten te verleiden om over te stappen naar een speed pedelec.

"We begrijpen dat een fiets een super goede vervanging is voor een auto, zeker een speed pedelec. Maar als je iemand uit zijn auto wilt krijgen, moet je een gebruikerservaring bieden die on point is met een auto. Het proces is niet altijd eenvoudig, maar met doorzettingsvermogen en een beetje naïviteit heeft Specter Bikes een unieke plek veroverd in de markt.”

De heropleving van Maison Saroléa: elektrische motoren met een verhaal

Maison Saroléa is een merk met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1850. Sinds 2009 blaast Bjorn samen met zijn tweelingbroer nieuw leven in het merk door high-end elektrische motorfietsen te ontwikkelen. Het doel is om kwalitatief hoogwaardige en duurzame motorfietsen te produceren die lang meegaan en waar eigenaren trots op kunnen zijn.

"Wij willen iets op de markt zetten voor de volgende vijftig tot honderd jaar, iets dat kwalitatief is en waar mensen zorg voor willen dragen."

Maison Saroléa onderscheidt zich door zijn innovatieve benadering en gebruik van exclusieve materialen zoals carbon fiber en titanium, geïnspireerd door de Formule 1 en de luchtvaart. Dit maakt de motoren niet alleen duurzaam maar ook uitzonderlijk licht en efficiënt.

De toekomst van elektrische voertuigen

Zowel Maarten als Bjorn zijn overtuigd van de voordelen van elektrische aandrijving. Voor hen is elektrisch de logische keuze vanwege de efficiëntie en de eenvoud in vergelijking met verbrandingsmotoren. Bjorn wijst erop dat elektrische motoren in competitie, zoals de Isle of Man TT, een gelijk speelveld bieden omdat iedereen met een schone lei begint.

"Elektrisch als aandrijflijn is een zeer efficiënte en logische keuze. Vandaag spreken we over batterijen, maar elektrisch hoeft niet noodzakelijk batterijen te zijn. Het kan ook waterstof zijn of iets anders."

Maarten voegt daaraan toe dat de eenvoud en efficiëntie van elektrische aandrijving in combinatie met het gebruik van duurzame materialen de toekomst van mobiliteit zullen bepalen. Hoewel er uitdagingen zijn, zoals de conservatieve houding van sommige markten, blijft de vooruitgang onvermijdelijk.

Conclusie

Visionairs zoals Specter Bikes en Maison Saroléa bieden een glimp van wat de toekomst in petto heeft voor elektrische fietsen en motoren. Ze zetten zich in voor innovatieve en hoogwaardige oplossingen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor de gebruikerservaring. Want hé, alles komt snor als we het comfort van onze wagen terugvinden in een duurzamer alternatief. 

Meer insights over mobiliteit en duurzaamheid?

Luister de volledige podcast met Bjorn Robbens van Maison Saroléa en C-battery en Maarten Baert van Specter Bikes via de website, Spotify, Youtube of Vimeo

Vragen?

Schiet erop los! Contacteer ons, Bjorn Robbens of Maarten Baert